{ "title": "Değişik Hamur İşleri", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/degisik-hamur-isleri.jpg", "date": "19.01.2024 01:42:32", "author": "Rüstem", "article": [ { "article": "
Değişik hamur işleri ile sevdiklerinize ve sizi seven konuklarınıza güzel ikramlar hazırlayabilirsiniz. Özellikle klasik tariflerden artık sıkılmış iseniz size önereceğimiz değişik hamur işlerinden gönlünüze yatanı hazırlayıp farklı tarifler deneyebilirsiniz.

Değişik Hamur İşleri

Nokul (Cevizli, üzümlü) malzemeleri
İç Malzemesi için
Üzeri için
Nokul (Cevizli, üzümlü) Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine ılık su ile mayayı ilave edip karıştıralım. Mayanın üzerine kesme şekerleri alalım ve eriyene dek parmak uçlarımızla açalım. Ardından mayanın içerisine yumurta akı, un, sıvıyağ, margarin ve toz şekeri ekleyip iyice yoğuralım. Yoğurdumuz hamurun üzerine nemli bir bez örtelim ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Yeteri sürede dinlenmiş olan hamuru düz bir zeminin üzerine veya tezgâhın üzerine alalım ve 1 cm kalınlığında hamuru açalım. Dikdörtgen şeklinde açtığımız hamurun her tarafına bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürelim. Üzerine de haşhaş sürelim ve toz şeker, üzüm, dövülmüş ceviz serpiştirip rulo şeklinde saralım. Sıkıca sardığımız hamuru biraz çekiştirelim ve uzunlamasına olacak şekilde hafif uzatalım. Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim ve bir bıçak ile 2-3 cm kalınlığında parçalara keselim. Elde ettiğimiz parçaları yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizip 180 derecelik fırına gönderelim ve 25 dakika kadar pişmeye bırakalım. Nokullar piştikten sonra arzuya göre sıcak veya soğuk servis yapılır.

Afiyet olsun.

Üç Renkli Börek malzemeleri
İç Harcı için
Üç Renkli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri haşlayalım ve baharatlar ile karıştırıp harmanlayalım. Ardından üzerine bir yemek kaşığı margarin ekleyelim ve patatesleri püre haline getirelim. Ardından peynirli harcı hazırlamak için peynirleri ayrı bir kâseye boşaltalım ve içerisine ince kıyım yapılmış maydanoz ile dereotunu ilave edip karıştıralım. Son olarak havuçları da rendeleyelim ve tavanın içerisinde azıcık yağ ile pişirelim. Bu arada iç malzemeler hazır hale gelmiştir. Şimdi sırada yufkaları hazırlamak var.

Uygun büyüklükte bir karıştırma kabı alalım ve içerisine yumurta, yoğurt ve yağ ilavesi yapıp karıştıralım. Hazırladığımız bu sıvı karışımdan bir tane yufkanın üzerine sürelim. Islattığımız yufkanın üzerine önceden hazırladığımız peynirli karışımdan koyup rulo şeklinde saralım. Diğer malzemeleri de aynı şekilde sardıktan sonra geride kalan tek yufkayı da aynı şekilde ıslatalım ve önceden sardığımız ruloları içerisine üçgen olacak şekilde ikisi altta birisi üstte dizip saralım. Sardığımız son yufkayı elimiz ile düzeltelim ve buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekleteli. 2 saatin ardından böreğimizden 3,4 cm kalınlığında parçalar keselim ve fırın tepsisine dizelim. Böreklerimizin en üstüne de kalan harçtan sürelim ve 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakalım. Böreklerimizin yanları kızardıktan sonra sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Kavuk Poğaça malzemeleri
İç Malzemesi için
Kavuk Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamuru için geniş bir kabın içerisine mayayı, sütü, tuzu, yumurtayı, şekeri ve sıvıyağı ilave edip karıştıralım. Ardından içerisine unu, azar miktarlarda ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur oluşturduktan sonra hamuru eşit dört parçaya ayıralım. Her bezeyi ayrı, ayrı açalım ve üzerlerine eritilmiş margarinden sürelim. Ardından yağlı yufkaları üst üste koyalım ve tıpkı bohça katlarmış gibi katlayalım. Daha sonra hamuru buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar bekletelim. Sürenin ardından dolapta bekleyen hamuru çıkartalım ve bir merdane ile tekrar açalım. Açtığımız hamuru yine yağlayalım ve önceden katladığımız gibi katlayalım. Ardından hamuru 1 cm kalınlığında tekrar bir oklava ile açalım ve 1 parmak kalınlığında eşit şeritlere keselim. Kestiğimiz hamurları rulo gibi saralım ve sardığımız ruloların üzerlerin peynirli ve maydanozları karışımdan ilave edelim. Ardından ruloların alt kısmından tutup üzerine doğru kapatalım. Hamurlu kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizelim ve 185 derecelik fırında pişirelim. Fırından çıkınca kavuk poğaçalarımızı sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }