{ "title": "Arabaşı Hamuru", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/arabasi-hamuru.jpg", "date": "21.01.2024 10:40:16", "author": "Kusay", "article": [ { "article": "Arabaşı Hamuru, Arabaşı dendiğinde çorbasıyla hamuru birlikte akla gelir, bazı illerimizin yöresel yemeği olan Konya ve Yozgat vs. Arabaşı tavuk etiyle pişirilen ve sıcak olarak hazırlanıp, siniye dökülerek soğutulan hamurla birlikte sunulan bir çorbadır. Kaşıkla siniden alınan hamurun çorbaya daldırılarak yutulmasıyla yaşanan ve yaşatılan Anadolu'muzun kültürel bir değerimizdir. Daha önce hiç yemeyenler için arabaşını yutmakta zorlanabilirsiniz. Evet bu yemek çiğnenmiyor yutuluyor. Arabaşının Konya ve çevresinde bazı farklı yeme kurallarına sahiptir. Sini üzerinden kesilerek kaşığa alınan hamuru çorba tasına daldırılıp çıkarılması esnasında hamuru tasa düşüren, ceza olarak bir sonraki arabaşı partisini vermeyi kabul etmiş sayılırmış. Şimdi bizde o yörelerden esinlenerek hanımların mutfağına bir yöresel yemek tarifini daha sunuyoruz. Akşam sofralarınızda farklı bir tatla ailenizle sevgi ve saadet içerisinde geçmesini dileriz. Arabaşı tarifimizin hazırlığına geçebiliriz.