Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kahvaltılık Hamur İşleri

Kahvaltılık Hamur İşleri

Kahvaltılık Hamur İşleri, özellikle tüm ailenin bir arada olduğu hafta sonu kahvaltılarında hanımların keyifli bir kahvaltı için hazırladıkları pek çok çeşidi olan kahvaltılık hamur işlerinden birkaçını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu birbirinden lezzetli ve nefis olan kahvaltılık hamur işleriyle sizlerde sevdikleriniz ve kendiniz için mükemmel bir kahvaltı sofrası hazırlayabilirsiniz.

Kahvaltılık Hamur İşleri Arasında Yer Alan Kaşarlı Dilimlerle Başlayalım


Kaşarlı Dilimler İçin Gerekli Malzemeler:
  • 5 su bardağı elenmiş un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Yeteri kadar tuz

Kaşarlı Dilimlerin Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Kaşarlı Dilimlerin Nasıl Yapılır?


Kaşarlı dilimleri hazırlamaya öncelikle karıştırma kabımıza 5 su bardağı elenmiş un, yeteri kadar tuz ve 1 paket kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından oda sıcaklığında bekletilerek yumuşatılmış 200 gr margarini ekleyip avuç içimizde ovuşturarak un ve margarini granüller şekline getirelim. Üzerine 1 adet yumurtayı çırparak ilave etikten sonra 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. İyice Yoğrularak pürüzsüz bir kıvam alan hamurumuzu Toplayarak tek beze şekline getirelim. Ardından un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine hamuru alarak 5 cm kalınlığında olacak şekilde bir merdane yardımı ile açalım. Açılan hamurun üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirerek hamurumuzu 10 cm eninde ve 10 cm boyunda kareler şeklinde keserek yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Fırınımızı180 derecede önceden ısıttıktan sonra kaşarlı dilimleri fırına vererek 15-20 dakika kadar kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirerek sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Kahvaltılık Hamur İşleri Kıymalı Börek

Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeleri

Kıymalı Böreğin Hamuru İçin:
  • 5 su bardağı un
  • 200 gr margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar tuz
Kıymalı Böreğin İç Harcı için
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kıymalı Böreğin Üzeri için
  • 2 adet çırpılmış yumurta sarısı:
  • Çörek otu veya susam
Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı börek hazırlamaya öncelikle hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Karıştırma kabımıza 5 su bardağı elenmiş un, yeteri kadar tuz 1 paket kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından oda sıcaklığında yumuşatılmış 200 gr margarin, 1 adet yumurta ve 1 su bardağı sütü azar azar ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yoğrularak kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurun üzerine nemli temiz bir bez kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Hamurumuz dinlenirken bizde iç harcımızı hazırlayalım. Bir tavaya 1 çorba kaşığı kadar margarini ekleyerek ocağa koyalım ve margarin eridikten sonra üzerine kabukları soyularak incecik doğranmış kuru soğanları ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 300 gr kıymayı ilave ederek kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Üzerine 1 tutam ince kıyılmış maydanoz, yeteri kadar tuz ve 1 çay kaşığı kadar karabiber ekleyip karıştırarak iç harcımızı ocaktan alalım.

Daha sonra dinlenmekte olan hamurdan mandalina iriliğinde parçalar kopartarak bezeler şekline getirelim ve her bir bezeyi un serpiştirilmiş tezgâhın üzerinde tatlı tabağı büyüklüğünde açarak içine kıymalı harçtan koyup yarım ay şeklinde kenarları açılmayacak halde kapatalım. Tüm bezelere aynı işlemleri uyguladıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim ve hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpiştirelim. Fırınımızı 185 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verip böreklerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirerek sıcak sıcak servise sunalım. Afiyet olsun.

Kahvaltılık Hamur İşleri Lorlu Kurabiye:
Lorlu Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler:
  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 300 gr lor peyniri
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un
  • Lorlu Kurabiyenin Üzeri İçin:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu
Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Lorlu kurabiye hazırlamaya ilk olarak kurabiye hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Karıştırma kabımıza oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ekledikten sonra üzerine 1 çay bardağı yoğurt, 2 adet yumurta, 300 gr lor peynir, yeteri kadar tuz ve 1 paket kabartma tozunu ilave ederek iyice harmanlayarak karıştıralım ve üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğuralım. Hazır hale gelen hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak 5-10 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim. Ardından fırın tepsimizin tabanına yağlı kâğıt yayalım ve dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp avuç içimizde yuvarlayarak fırın tepsimize döşeyelim. Hazır hale gelen lorlu kurabiyelerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu serpiştirerek önceden 185 derecede ısıtılmış fırına verelim ve kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirerek sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 16:22:12
Kahvaltılık Hamur İşleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kahvaltılık Hamur İşleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kahvaltılık Hamur İşleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ...
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su ...
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeleri4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rend...
Kolay Pizza
Kolay Pizza
Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir.Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeleri4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket yaş mayaYet...
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz milföyl...
Ekmek Hamuru
Ekmek Hamuru
Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel l...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab...
Turta Hamuru
Turta Hamuru
Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip ...
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeleri125 gram margarin (Oda sıcaklığında)1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotuDereotlu Peynirli P...
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayılabi...
Pasta Hamuru
Pasta Hamuru
Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist...

 

Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Ekmek Hamuru
Hamur Tatlıları
Kurabiye Hamuru
Turta Hamuru
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Turta Hamuru
Pasta Hamuru
Krep Hamuru
Şeker Hamuru
Profiterol Hamuru
Hamur Yoğurma
Tart Hamuru
Şeker Hamuru Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru
Gözleme Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır
Mantı Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru
Pide Hamuru
Hamur Açma
Börek Hamuru
İçli Köfte Hamuru
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Ekmeği
Popüler İçerik
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonuc...
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E...
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini...
Tart Hamuru
Tart Hamuru
Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan...
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik...
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru özellikle pastahanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmak...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024