Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Çiğ Börek Hamuru

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru; hazırlaması son derece basit ve tarifin sonuna kadar devam edildiğinde epey leziz bir böreğin elde edildiği hamur çeşididir. Diğer hamur çeşitlerinden farklı olarak çiğ börek hamurunda sirke de kullanılır. Ayrıca; marketlerden hazır olarak alınan mayaların da kullanılmasına gerek yoktur. İlk defa deneyeceklere bir rehber olması adına; aşağıda çiğ börek hamuru için gerekli malzemeler ve adım adım çiğ börek hamurunun hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.

Çiğ börek hamuru için gerekli malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım kiloun
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta

Çiğ börek hamuru nasıl yapılır?

  • Çiğ börek hamuru yapımına geçmeden önce birtakım ön hazırlıkların yapılarak; malzemelerin ve ortamın çiğ börek hamuru hazırlamaya uygun bir hale sokulması gereklidir. Malzemeler arasından öncelikle un hazırlanmalıdır. Bunun için; yarım kilo un kullanılmadan önce mutlaka elekten geçirilmeli ve çiğ börek hamuru için uygun kıvama getirilmelidir. Un; kesinlikle paketten çıkarıldığı gibi kullanılmamalıdır. Unun yanı sıra 1 su bardağı suyun da uygun sıcaklığa getirilmesi gereklidir. Şurası kesindir ki; soğuk su, çiğ börek hamuruna bir katkı sağlamayacaktır. Bu yüzden; kullanılacak olan suyun sıcaklığı; oda sıcaklığından aşağı düşmemelidir. Ayrıca; çiğ börek hamurunu yoğurmaya uygun plastik bir kap ile karıştırma işlemi için de tahta bir kaşık şimdiden hazır edilmelidir.
  • Hazırlıklar yapıldıktan sonra çiğ börek hamuru tarifine başlanabilir. İlk olarak yoğurma işlemi için ayrılan kaba 1 su bardağı ılıtılmış su eklenir. Hemen ardından 2 yemek kaşığı sirke ile 2 çay kaşığı tuz da bu suyla karıştırılır ve tahta kaşık yardımıyla homojen bir görünüm almaları sağlanır.
  • Bu üç malzeme karıştırıldıktan sonra; 1 yemek kaşığı yoğurt ile 1 adet yumurta da aynı kaba eklenir ve tahta kaşıkla karıştırma işlemine devam edilir.
  • Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra; sıra çiğ börek hamuru için en önemli kısma, un eklemeye gelmiştir. Un; çiğ börek hamurunu katılaştırıp istenen kıvamı almasını sağlayan malzeme olduğu için, tamamı boca edilmeden azar azar kullanılmalıdır. Böylece; çiğ börek hamuru için gerekli olan en ideal kıvam rahatlıkla bulunabilecektir. Öncelikle; unun 100 gram kadarı bırakılır ve geri kalanı yoğurma kabına dökülür. Artık çiğ börek hamuru tahta kaşıkla değil; elle yoğrulmaya başlanabilir. Eklenen bu un; çiğ börek hamurunu yoğrulabilecek kadar katılaştıracak fakat yeterli kıvamı veremeyecektir. Bundan sonrasında; kalan 100 gram un tutam tutam kaba eklenir, bir taraftan da yoğrularak yavaş yavaş çiğ börek hamurunu katılaştırması sağlanır. Sonuçta da ideal çiğ börek hamuru elde edilmiş olur.
  • Bu şekilde hazırlanan çiğ börek hamuru; içinde bulunduğu kabın üzeri bir örtü, naylon, vs. İle kapatılarak dinlenmeye bırakılır ve mayalanıp boyutları iki katına çıkıncaya kadar kapalı bir şekilde bekletilir.
  • Yeterli bir süre beklendikten sonra çiğ börek hamuru tamamlanmış olacaktır. Börek hazırlama tercihlerine göre sonraki adımlarda kullanılabilir.
Son Güncelleme : 20.01.2024 04:29:00
Çiğ Börek Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Çiğ Börek Hamuru Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Çiğ Börek Hamuru"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ...
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su ...
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeleri4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rend...
Kolay Pizza
Kolay Pizza
Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir.Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeleri4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket yaş mayaYet...
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz milföyl...
Ekmek Hamuru
Ekmek Hamuru
Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel l...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab...
Turta Hamuru
Turta Hamuru
Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip ...
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeleri125 gram margarin (Oda sıcaklığında)1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotuDereotlu Peynirli P...
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayılabi...
Pasta Hamuru
Pasta Hamuru
Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist...

 

Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Ekmek Hamuru
Hamur Tatlıları
Kurabiye Hamuru
Turta Hamuru
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Turta Hamuru
Pasta Hamuru
Krep Hamuru
Şeker Hamuru
Profiterol Hamuru
Hamur Yoğurma
Tart Hamuru
Şeker Hamuru Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru
Gözleme Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır
Mantı Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru
Pide Hamuru
Hamur Açma
Börek Hamuru
İçli Köfte Hamuru
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Ekmeği
Popüler İçerik
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonuc...
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E...
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini...
Tart Hamuru
Tart Hamuru
Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan...
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024